w00tcamp 2015 was een feestje

w00tcamp 2015 was een feestje

Afgelopen vrijdag en zaterdag was het weer tijd voor ons jaarlijkse w00tcamp. En het was weer een feestje. Er is niet per se een memo geweest, maar dit jaar stond w00tcamp in het teken van Internet of Things. Wat is er veel hardware gebruikt door alle teams! De resultaten liegen er dan ook niet om: elk team had een tastbare demo. Het kiezen van de winnaar was dus nog best een opgave. Maar de winnaars zijn bekend. Winnaars? Ja, winnaars! Dit jaar hadden we voor het eerst twee prijzen: de winnaar van w00tcamp en de winnaar van een eigen jumpstart. De winnaar van w00tcamp werd door iedereen gekozen, de winnaar van de jumpstart door een heuse vakjury bestaande uit: Martine de Ridder van Business Models Inc., Matt Feigal van Google en natuurlijk Kars Veling van Lesso… Ehhh Q42!

En de winnaar van w00tcamp 2015 is…

…team SuperSlidePicas! Nu tweet de glijbaan in Q020 niet alleen meer een filmpje van je glijbeurt. Maar kun je ook naar huis met bewijs in de vorm van een foto. Net de Efteling daar aan ’t IJ. Dank jullie wel, Thijs, Mathijs, Tom, Marc, Berend en Karen en gefeliciteerd met de winst!

En de Jumpstartwinnaar is…

…team ABle! En dat verwondert eigenlijk niemand, want wat is dat een mooi project. Echt zo eentje waar je een kras mee op de wereld gaat zetten. Johan, Niels, Vasilis, Thomas, Mark, Guido en Michiel hebben w00tcamp gebruikt om een tool te bouwen voor het gemakkelijk vinden en reserveren van aangepast vervoer voor mindervaliden. Gefeliciteerd ABle, op naar de jumpstart! We houden jullie in de gaten.

En nu?

Ontstaat er geen leegte. Op het w00tcamp-blog kun je namelijk alles nog even nalezen van de andere teams en we beloven dat we jullie hier op de hoogte gaan houden hoe de teams nu verder gaan na w00tcamp. Hier alvast een voorproefje:

Little Big Pixel is taking over the interwebs!

Team Little Big Pixel had nog wat energie over zaterdagavond en schreven daarom gelijk een DIY. En niet zomaar eentje. Het staat op de frontpage van het internet: Reddit, met nu al meer dan 4400 upvotes. En het heeft bijna 500K views op Imgur! Gaaf, Jaap, Guus en Ted. Op naar een LED-muur :-)

Oh en wist je trouwens dat Jaap al bijna een miljoen keer bekeken is. Go Jaap!