w00tcamp de resultaten: met ingehouden adem

w00tcamp de resultaten: met ingehouden adem

Zo, daar zijn we weer. Tijd voor nog meer resultaten van w00tcamp 2015. Deze vier hebben niks met elkaar te maken, maar zorgen er wel stuk voor stuk voor dat je je adem even inhoudt, want: Ben je slim genoeg? Wie kickt ass? Kun je misschien iets stiller staan? En hoe heet je eigenlijk?

Escape Pod

Holly smack wat was dit awesome. Iedereen zei: “Tien mensen dat wordt nooit wat!” Het tegendeel is bewezen. Binnen twee dagen hebben Kristin, Arian, Arjen, Frank, Silvy, Christiaan, Sophia van Oak en Morrow, Marc van Reshape, Matt van Google en Kasper van Human Insight Services een escape room ervaring van ongeveer 20 minuten gebouwd. En iedereen die er weer uitkomt vindt het gaaf! Zonder al te veel te verklappen mogen we een tipje van de sluier oplichten: team Escape Pod heeft drie raadsels uitgewerkt en er een verhaal omheen bedacht. Verder hebben ze Photons, Philips hue lampen, een dik geluidssysteem, wat computers, camera’s, hout, karton en een gigantische hoeveelheid aluminiumfolie gebruikt. En dat hebben ze allemaal met Meteor aan elkaar geknoopt.

De escape room blijft nog eventjes staan. Dus kom langs om hem te testen, want het team gaat hem binnenkort afbreken of verplaatsen.

hooli

In je eentje sporten is saai. Waarom zou je trouwens überhaupt sporten als je ook Star Wars Battlefront kunt spelen? Ok, misschien als je kunt winnen… Maar het moet vooral niet te lastig zijn met een team enzo. Zo’n team dat verwacht dat je komt trainen en wedstrijden komt spelen. Gelukkig had Ineke een eureka-momentje toen ze onderuit gezakt met een zak chips boerend op de bank schuldig haar hoelahoep stof zag staan vangen. Je weet wel zo’n buis van de bouwmarkt geglittertapet door een kortpittig hobbyend huisvrouwtje, waar je dan toch nog 40 euro voor betaalt. Als die nou eens connected was! Het doel van Ineke, Katja, Corina, Jeroen, Tim, Bob, Lukas en Marten en Valérie van Oak en Morrow was dus om een slimme hoepel te bouwen met een app waarmee je je highscores kunt bijhouden, achievements kunt halen, calorieën kunt tellen, je resultaten kunt delen op social media en misschien wel het belangrijkste: je vrienden kunt verslaan. En dat is precies wat team hooli zaterdag kon demo’en. De smaak te pakken zou dit nog weleens een Kickstarter kunnen worden. Dus houd de Kickstarter bij jou in de buurt in de gaten voor een eigen hooli van ongeveer 42 euro.

BodyScan

Lidewij van Mesh Lingerie gebruikt dagelijks 3D-bodyscans om lingerie op maat te kunnen maken. De fabrikant waarmee zij werkt claimt dat hun 3d-scanner te gebruiken is vanuit de losse pols, maar haar ervaring vertelt anders. Kim en Lidewij hadden daarom tijdens w00tcamp het doel om een betere 3D-bodyscan uit te kunnen voeren. Deze scan wordt deels geprint met een 3D printer. Na veel berekeningen, koppen koffie, nog meer berekeningen, testen, een aantal bezoeken aan de Gamma en het nodige boorwerk hadden ze het voor elkaar: een guiding tool om een efficiënte scan mee uit te voeren. Je hoeft je adem dus niet meer in te houden! Tijdens de demo hebben ze hun opstelling laten zien. Dit prototype wordt nu uitgewerkt tot een echt ding: een opstelling die Mesh kan gebruiken tijdens het inscannen van haar klanten.

Je echte naam

Leven met een naam die eigenlijk niet bij je past, is niet altijd een makkie. Helaas is dit wel vaak het geval. Je ouders hebben je bij je geboorte een naam gegeven, waarvan ze ook helemaal niet konden weten dat het niet bij je zou passen. ‘Je echte naam’ is een community die iedereen voorziet van de naam die echt bij ze past. Echt iedereen. Mensenmensen Gert Hans, Glenn, Xavier en Thomas. Offeh… Donny, Dave, Sjoerd en Jeff van Fabrique hebben daarom een web applicatie ontwikkeld, dat in een gemakkelijke userflow, gebruikers de mogelijkheid biedt om elkaar hun echte naam te geven. Zodat ooit, iedereen, zijn echte naam vindt en daarmee deel wordt van het genootschap der echte namen. Team Je echte naam gaat deze applicatie perfectioneren en verder ontwikkelen. Duh.

Dus: houd je adem nog even in, want binnenkort kun je je slimheid testen in de Escape Pod, weet jij wie het best kan hoepelen, hoef je veel minder lang je adem in te houden voor de bodyscan en weet je ein-de-lijk hoe je echt heet! Allemaal dankzij w00tcamp 2015.