w00tcamp de resultaten: office improvement

w00tcamp de resultaten: office improvement

We zijn gezegend met die fijne Q’ers en vrienden van. Een aantal teams hebben hun w00tcamp namelijk geheel vrijwillig besteed aan heuse ‘office improvement’. Die Q’ers en vrienden van zaten in het team Little Big Pixel, SuperSlidePicas, Recruiter Honeypot en ChooChoo Motherfucker.

ChooChoo Motherfucker

Jaap, Joel, Taco, Sander, Cynthia en Tobias wilden een suspended, connected, videostreaming modeltrein maken voor Q020. Dus, een treintje op rails aan het plafond en daaronder een camera aan een pan/tilt armpje. Vanuit je browser kun je dan de trein laten rijden, de camera draaien en ons live bespieden op je eigen scherm. Met NFC tags onder de rails detecteert team ChooChoo Motherfucker waar de trein is, zodat ‘ie autonoom naar vooraf bepaalde plekken kan rijden. Stations zegmaar, net echt! Het venijn zit ’m in het leveren van stroom naar de Raspberry Pi en alle elektronische componenten die aan de trein hangen. Ze wilden gebruik maken van de stroom op de rails, maar om dat te doen moest er allerlei meuk worden omgevormd (bijvoorbeeld van AC naar DC). En dat is gelukt! Tijdens de laatste demo konden we allemaal een drie meter lange werkende opstelling aanschouwen. Inmiddels hangt deze boven de bar in Q020. Het plan is nu om de trein daar een tijdje te laten rijden om te kijken wat ze er nog tegenaan kunnen programmeren. To be continued.

Recruiter Honeypot

We worden nogal eens telefonisch lastig gevallen door met name recruiters, energiemaatschapijen en gladde verkopers in gele pakken. Mét gele stropdas. Deze lui zijn er op getraind om ons zolang mogelijk aan de telefoon te houden. Roelf-Jan, Bart, Rob, Stef en Fabrique’er Patrick dachten: dat moet en kan beter. De oplossing: een telefoonnummer waar wij ze naar kunnen doorverbinden. En dat telefoonnummer bevat dan een zelfgemaakt doolhof vol wachtmuziek, menu-tjes en ga zo maar even door (eigenlijk: als je nog durft te bellen kan dat ‘even zo doorgaan’ je best nog vrij lang kosten, ha!). Wij kunnen natuurlijk bijhouden hoe lang de ‘young and dynamic professional’ er daadwerkelijk geduldig in blijft dolen. Om dit te realiseren was het plan om een scenario builder (soort van CMS), een live tracker van degene die in het doolhof doolt en het telefoondoolhof te bouwen. En dat was ook precies wat er zaterdagmiddag gedemo’d is. Team Recruiter Honeypot gaat er zeker mee verder. Q’ers én Fabrique’ers konden namelijk bij de demo hun geluk niet op. Ze gaan dus gauw verder aan het verbeteren van de scenario builder, willen naast live tracken ook live luisteren toevoegen en ze gaan bedenken hoe ze om willen gaan met meerdere scenario’s. Is het al Passietijd?

SuperSlidePicas

Het voelde al best Efteling wanneer onze glijbaan in Amsterdam je glijfilmpje tweette, maar dat kon natuurlijk nog Eftelinger. Mathijs, Thijs, Tom, Marc van Polteq, Berend van qrk en Karen van Essense bouwden daarom het winnende w00tcamp project: SuperSlidePicas. Het filmpje is er al, genoeg materiaal dus voor een echte geprinte foto voor op je koelkast thuis! Het doel was om een zuil met daarin een printer en een scherm te bouwen, zodat je na het glijden direct een foto kan printen van jezelf. En dat is overduidelijk winnend gelukt en gedemo’d. Hij is meteen maandag opgezet in Q020 en werkt. Team SuperSlidePicas is nu druk bezig met kleine updates en verbeteringen. Zoals: Wat als het papier op is? En het scherm mag wat sneller aan na het glijden. Poetsen dus, want hij is al behoorlijk slick.

Little Big Pixel

“Draw anything you can imagine on our pixelated canvas”: dat was de slogan en gelijk het doel toen Guus, Jaap en Ted aan Little Big Pixel begonnen. Een kick-ass, groot, pixelated, LED monitor om toffe pixel art en animaties op te tonen en spelletjes op te spelen. En dat is toch meer dan aardig gelukt. Tijdens de demo konden we allemaal genieten van een vette kast met color fill, execute script, instelbare stroboscoop, random kleuren, Conway’s Game of Life, rainbow animatie en iterate animatie (1 opgelichte pixel die over het grid beweegt). En of dat nog niet genoeg was, we kunnen ook zelf afbeeldingen uploaden en pixel art tekenen. Maar team Little Big Pixel zit niet stil. Elk vrij half uurtje besteden zij aan nog veel meer mooie animaties; games als Tetris, Pong en PacMan; het bouwen van een graphic equalizer die reageert op geluid in de buurt; de API openen voor het internet en een webcam op onze site en animated gifjes. Ondertussen verovert het team het internet. Zoals jullie weten afgelopen weekend al met hun DIY op Reddit en Imgur. En vandaag staan zij op de frontpage van Hackaday. w00t!

Dus: kijk binnenkort mee vanaf het spoor, bel ons vooral om ons nieuwe medewerkers aan te smeren, zorg dat je die glijbaanfoto naast je Vogelrockfoto op je koelkast hangt en kom vooral eens kijken naar extraspeciaal mooie pixels.