Web awards zijn ZO web 1.0

Web awards zijn ZO web 1.0

En toch ben je er stiekem trots op als een van je producten, in dit geval de website van Vacanceselect, genomineerd is voor een Thuiswinkel Award. Helemaal als je leest op basis van welke criteria de website genomineerd is.

Bedrijfsactiviteiten
Bedrijfsactiviteiten moeten zijn gestart na 1 januari 2003.

Mate van creativiteit/vindingrijkheid
In hoeverre is er sprake van innovatie, vult de webwinkel een ‘gat in de markt? In hoeverre kun je spreken van een nieuw creatief en vindingrijk idee.

Inhoud
Inhoud heeft betrekking op de informatie die door de webwinkel wordt verstrekt. Goede inhoud roept betrokkenheid op, is relevant en toegesneden op de doelgroep. De inhoud is duidelijk ontwikkeld voor het web: het werkt! Goede inhoud is informatief en zinvol.

Structuur en navigatie
Structuur en navigatie refereren aan de organisatie van informatie op de site en de methodiek van zoeken en vinden. Het zoeken gaat gemakkelijk en snel. Sites met een goede structuur en navigatie zijn consistent en zowel in de breedte als diepte effectief. De structuur en navigatie sluiten aan bij het verwachtingspatroon van de consument.

Vormgeving
Vormgeving heeft betrekking op het uiterlijk van de site. Het is meer dan een mooie homepage: het hoeft niet flashy of trendy te zijn. De vormgeving moet van hoge kwaliteit zijn en qua visuele communicatie en beleving aansluiten bij de boodschap die de site wil brengen.

Functionaliteit
Goede functionaliteit betekent dat de site snel binnenkomt, links heeft die werken en browser onafhankelijk is. De technologie is functioneel en relevant voor de doelgroep. Maar functioneel refereert ook aan de wijze waarop webwinkels effectief zijn en omzet genereren.

Interactiviteit
Interactiviteit gaat over de wijze en de mogelijkheden die de site biedt om effectief informatie uit te wisselen.

Totaal beleving
De totale beleving van de webwinkel refereert aan het totaal van inhoud, structuur, vormgeving, functionaliteit en interactiviteit. Maar het refereert ook aan het gevoel dat de site van de webwinkel oproept.