Welkom bij Familie Pluym: Malmberg oefenapp

Welkom bij Familie Pluym: Malmberg oefenapp

Rekenen en taal, dagelijkse kost wanneer je in groep 4, 5 of 6 zit. Wat extra oefening is dus nooit weg, maar dan moet het niet als huiswerk voelen. Want huiswerk, dat is misschien nog wel saaier dan de verhalen van je oom over die goede oude tijd toen telramen nog hip en happening waren. Gelukkig is oefenen met Familie Pluym allesbehalve saai.

Familie Pluym…

…is ontwikkeld door Malmberg. Met de directe feedback in de app en de extra uitleg kun je alle oefeningen zelf maken. Je oefent trouwens niet zomaar wat, maar het rekenen en taal wat je net gehad hebt in de klas. Het enige wat je nodig hebt is een Windows of Mac computer of een iOS of Android tablet. In huis? Dan ben jij er helemaal klaar voor!

Soap

Het kan lichtelijk verslavend werken, Familie Pluym neemt je namelijk elke maand mee in een nieuw avontuur. Aan jou om de uitdaging op te lossen. Vader Ben is een uitvinder, moeder Mirjam een avontuurlijke piloot, Daan een game- en computerexpert en Lisa houdt erg van dieren. Dit gezin inclusief bakkende tante, opa en nog een mega-intelligente hamster, laat je niet zomaar in de steek. Helemaal niet na de spannende aflevering waarmee elke maand begint.

Gamification

Door middel van de oefeningen los jij de uitdaging op en help je Familie Pluym weer een stukje verder. De omgeving kent 36 ruimtes en elke maand is er een nieuw verhaal. Groep 4, 5 en 6 krijgen hun eigen verhalen die aansluiten op de behandelde stof in de klas. De scenes spelen zich af in en om het huis van Familie Pluym. Levels en het filmpje van de aankomende maand stimuleren je om benieuwd te blijven naar wat nog komen gaat. De meerkeuze en open vragen, levels, story arc, de geluiden en alle beweging zorgen ervoor dat het meer als een game voelt dan school.

DecorJS

Familie Pluym is nou zo’n website die allesbehalve plat is en daarom kwam Marcel’s DecorJS goed van pas. Het bestaat uit omgevingen en oefeningen die allemaal opgebouwd zijn met interactieve lagen, plaatjes, diepte en audio. DecorJS in een engine met een declaratieve opbouw van scenes. Het beschrijft zegmaar een kijkdoos. DecorJS berekent dus voor jou hoe dingen verplaatsen en hoe die dan zouden moeten vergroten en verkleinen. Je hoeft het allemaal niet zelf meer specifiek te programmeren. Een browser doet dat met 3D transformaties en DecorJS maakt dat een stuk makkelijker doordat het een JSON-object rendert naar 3D HTML-output. Én DecorJS is open natuurlijk, dus jij kunt het ook downloaden.

Al zin om je rekenen en taal op te krikken? Dan kun je nu op malmbergvoorthuis.nl beginnen. Veel plezier!