Welkom nieuwe medewerkers!

Afgelopen zomer besloten we wat nieuwe Q’ers te vergaren via sollicitaties van onbekenden. Dat doen we namelijk niet zo vaak. Onze collega’s komen meestal binnen via word of mouth, of komen bij ons afstuderen en blijven daarna plakken. Deze keer zochten we specifieke kwaliteiten: interaction engineers en front-end engineers.

Dat besloten we dan ook te doen door online sollicitaties te plaatsen bij onder andere Fronteers en LinkedIn. Dat was blijkbaar een goed besluit, want binnen een week hadden we vele sollicitaties binnen. En we kunnen je ook aanraden om LinkedIn te gebruiken, want die jongens hebben het goed gedaan, met een overzicht van sollicitanten, hun achtergrondinformatie en hoe ze in jouw netwerk passen.

Maar we dwalen af. Vanuit die werving en een aantal andere, ouderwetse word-of-mouth sollicitaties, hebben we nu vier nieuwe collega’s: Elaine, Johan, Christiaan en Coen. Onze oude vriend Martijn heeft ook besloten zich volledig op een baan bij Q42 te werpen en komt ons permanent versterken als ingenieuze Java/Haskell programmeur.

Interaction Engineers

Elaine en Johan zijn overigens niet zomaar traditionele Q’ers; ze zijn samen met Rahul deel van het nieuwe Interaction Engineering team en hebben dus achtergronden in grafisch en interactieontwerp. Elaine komt uit Amerika en brengt nogal wat ervaring op het gebied van contentproductie en het maken van gewone websites met zich mee: ze heeft onder andere voor de universiteit Virginia Tech gewerkt. Johan, die overigens pas in januari aan de slag gaat, maakt de overstap vanuit Edenspiekermann en heeft er naar eigen zeggen ‘erg veel zin in’.

All-rounders

Christiaan en Coen zijn aan de andere kant juist wel traditionele Q’ers, want zij kunnen gewoon heel goed programmeren. Christiaan is via Martijn aangehaakt vanuit de Universiteit Utrecht en maakt nu al verschil uit voor de innovatieve studentenportal voor Universiteit Twente als server-side Shindig man. Met Coen gaat het ook goed: hij ontplooit zich als all-rounder, ondanks dat hij nog steeds overrompeld is van het feit dat je in passietijd voor jezelf aan de slag mag gaan.

Samen met deze nieuwe aanwinsten hopen we nog harder en beter voor onze klanten aan de slag te kunnen gaan. Dus: welkom!