Woordentikkertje

Woordentikkertje

Na Waisda en Totemtaal is er nu Woordentikkertje, de nieuwste incarnatie van het videotaggingconcept dat we sinds 2009 samen met Beeld en Geluid maken.

Ditmaal focust het spel zich op Man Bijt Hond fragmenten van 2 tot 5 minuten. Het mooie van die korte fragmenten is dat je je minder snel verveelt, zoals we zagen bij Totemtaal. En dat past goed bij de inhoud van het Man Bijt Hond materiaal.

Ook nieuw deze keer is de mogelijkheid te matchen op synoniemen, hyponiemen en hyperoniemen. Ofwel, als je labrador invult en iemand anders vult hond in, dan heb je een match. Deze slimme techniek komt tot stand dankzij een woordenboek die de VU ter beschikking heeft gesteld. En voor spelers is het een stuk leuker, omdat je nu niet precies hetzelfde woord hoeft in te vullen als een tegenspeler, maar gewoon hetzelfde concept kunt omschrijven. Het spel komt er zelf wel achter of je hetzelfde bedoelde.

Er is ook een wachtrij waar spelers in terecht komen als ze proberen een video te kijken. Zo garanderen we dat je altijd een filmpje tegelijkertijd met andere spelers kunt kijken. Na afloop van een fragment krijg je net als bij de vorige Waisda-versies een overzicht van je score te zien, inclusief al je tags en of ze gematcht zijn.

Het spel is met een soft launch gedebuteerd op de Man Bijt Hond website en mailinglijst en heeft al geleid tot meer dan 40000 ingevoerde tags die gebruikt kunnen worden om metadata over Man Bijt Hond filmpjes te verrijken.

Het interactie-ontwerp is door onze interaction engineer Johan gedaan, terwijl Martijn en Kamil de backend in Java bouwden.

Nu nog hopen dat Woordentikkertje ook voorbij komt in Man Bijt Hond zelf!