Helpen in crisistijd

Hoe we in recordtijd de NOW-rekenhulp voor getroffen ondernemers hebben ontwikkeld

Helpen in crisistijd

Sinds eind vorig jaar bouwen wij mooie dingen met HCS. Om te beginnen hun website. Waar HCS en Q42 elkaar volledig in kunnen vinden, is dat we onze mensen op een voetstuk plaatsen. We noemen onszelf niet voor niets een happy place for nerds. HCS helpt werkgevers zo goed mogelijk voor hun werknemers te zorgen. Om ook een happy place te worden dus.

De coronacrisis heeft natuurlijk veel impact op werknemers en werkgevers. HCS kan daar goed bij helpen. Bijvoorbeeld: voor werkgevers die door de crisis flink minder omzet draaien is de NOW-regeling in het leven geroepen. Hiermee steunt de overheid bedrijven die het nu zwaar hebben. Om te bepalen in hoeverre je hier aanspraak op kunt maken moet je het percentage omzetverlies berekenen. Hiervoor is een formule vastgelegd, maar voor veel werkgevers geldt dat formules niet hun grootste hobby zijn. Daarom hebben we in samenwerking met Hike One en HCS een rekenhulp ontwikkeld die dit voor je uitrekent.

Die rekenhulp lijkt simpel. En dat is ook precies de bedoeling. We hebben ons best gedaan het zo simpel mogelijk te maken, want dan worden er zo min mogelijk fouten gemaakt.

Toen de eerste versie net live stond kwamen we via HCS in contact met UWV. Of we zo’n zelfde rekenhulp voor UWV en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid konden maken, met een paar aanpassingen. HCS was zo vriendelijk om het goed te vinden dat we hier dezelfde codebase voor gebruikten. Daardoor konden we in recordtijd een tweede rekenhulp neerzetten waarnaar verwezen wordt op rijksoverheid.nl, uwv.nl, kvk.nl, Facebook, Twitter en nog veel meer, voor ondernemers die aanspraak willen maken op de NOW-regeling.

Er is wat avond- en weekendwerk voor nodig geweest, maar het voelt goed om mensen te kunnen helpen in deze zware tijd. En met effect, blijkt wel uit het compliment dat we kregen van Marije Wolsink, Algemeen Directeur Klant en Service van UWV:

We krijgen veel positieve feedback op de rekenhulp van werkgevers! Dus we hebben iets goeds gedaan met elkaar! Thanks! Thanx! Merci! Gracias!